HotelHint: Whitsunday Reflections, Airlie Beach, Australië

HotelHint: Whitsunday Reflections, Airlie Beach, Australië

Airlie Beach in Queensland Australië is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de wat mij betreft mooiste plek op aarde: de Whitsunday Islands. Als je op zoek bent naar een verblijf in Airlie Beach heb ik maar één tip: een luxe appartement met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Whitsundays Reflections.

Zo blauw

Vanuit Airlie Beach gaan talloze tours naar De Whitsundays. Deze 74 eilanden liggen in de Coral Sea, vlakbij het Great Barrier Reef. Ik vind het onmogelijk om uit te leggen hoe mooi de Whitsundays zijn. De talrijke kleuren blauw, het bijzondere licht en de onbeschrijflijk mooie stranden maakten op mij een onuitwisbare indruk. En dan heb ik nog niet eens gedoken. Kortom, een must-see als je de oostkust van Australië bezoekt.

Whitsunday Reflections

Toen ik met mijn vriend door Australië reisde hadden we van tevoren geen hotels geboekt. Dit gaf ons de vrijheid om ergens korter of juist langer te verblijven. We wisten al dat de Whitsundays erg bijzonder waren, dus we planden in ieder geval drie volle dagen in Airlie Beach. Een paar dagen eerder vonden we op internet appartementen met de naam Whitsunday Reflections in het hoger gelegen deel van het dorp. Zag er best aardig uit voor een relatief lage prijs, dus onze verwachtingen waren gematigd.

Hoe mooi is het als je dan bij je accommodatie aankomt en Whitsunday Reflections blijkt een super gaaf appartement dat van alle gemakken is voorzien? Wij waren zo blij als een kind. Uitzicht op de zee, een super strakke en volledig ingerichte keuken, flatscreen, luxe muziekinstallatie, eigen parkeerplaats en een geweldige slaapkamer met uitzicht, ligbad en reuzendouche. Elke ochtend kregen we op de koop toe bezoek van een witte kaketoe. Arlie Beach is leuk, de Whitsundays prachtig en ons mooie huis maakte het verblijf perfect.

Airlie Beach

Natuurlijk ga je naar de Whitsunday Islands als je in Airlie Beach bent. Maar er is meer! Wandel van Airlie Beach naar het nabijgelegen Cannonvale Beach. Een mooie trip van zo’n drie kilometer via boardwalks langs de zee en de jachthaven. Zwemmen is ook een optie. Vlakbij het centrum van Airlie Beach is de lagoon, een aangelegd strand in de stad. Vooral ideaal in het stinger-seizoen wanneer je alleen met speciale pakken de zee in kunt. Bij de lagoon vind je overal openbare barbecueplekken waar je je eigen eten kunt roosteren. Heb je nog tijd over? Geniet dan van de zonsondergang op Mandelay Road of ga eenvoudig, maar lekker eten bij Capers.

Info

 

* foto credits: Booking.com

Facebooktwittergoogle_plusredditmailFacebooktwittergoogle_plusredditmail

Geschreven door Louise Bekijk alle blogs van deze auteur →

Ik reis graag over de wereld. Genieten van de (vaak) warme klimaten, highlights ontdekken en lekker eten en drinken. Op LFDK.nl lees je mijn belevenissen tijdens rondreizen, zonvakanties en citytrips. Mooie bestemmingen, leuke bezienswaardigheden en fijne hotels en restaurants. Ook ervaringen of verhalen? Reageer op mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *