Vijf redenen om naar Dubai te gaan

Vijf redenen om naar Dubai te gaan

Dubai is een van de Verenigde Arabische Emiraten en ligt aan de Perzische Golf. Gelijk als je aan komt vliegen laat Dubai zien waar het bekend om staat: vanuit het vliegtuig torent de Burj Khalifa ver boven de wolken uit.

Gephotoshopte wereld

Waarom zou je Dubai bezoeken? Met 6,5 uur is het langer vliegen dan de zonnige Europese oorden. Daarnaast staat Dubai bekend als duur en je moet zoeken naar plekken waar je een borrel kunt krijgen. Toch is Dubai de moeite waard. Al is het alleen maar om je te verwonderen over de grote tegenstellingen in het land. In hotels en restaurants zie je veel Islamitische families. Duur gekleed en vaak met een of meer kindermeisjes. Daarnaast zie je op elke hoek van de straat Indiërs en Filipijnen die zes dagen per week bouwen en sjouwen in de bloedhitte. Ik vind Dubai een soort pretpark. Een gephotoshopte wereld in rare kleuren, onecht en over de top. Maar toch zo bijzonder, dat je er geweest moet zijn.

Nog niet overtuigd? Hieronder vijf extra redenen om deze gekke stad te bezoeken.

1. Het is altijd warm

Ook in de winter is het in Dubai warm en bijna altijd zonnig. In maart, april en november is het klimaat perfect. Weinig kans op neerslag en de echte hitte is voorbij of nog niet begonnen. Vermijd Dubai in juli en augustus, temperaturen tegen de vijftig graden zijn dan geen uitzondering.

2. Je hebt uitzicht over de wereld

828 meter. Zo hoog is de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Ergens op 400 meter is een observatiedek waar je als bezoeker van het fenomenale uitzicht kunt genieten. Tijdens mijn bezoek was het helaas te druk, dus het is slim om je tickets van tevoren via internet te bestellen. En ook al stond ik niet op de toren, het aanzicht van dit bouwwerk alleen al maakte een enorme indruk.

3. Elke denkbare winkel is aanwezig

Dubai is het nieuwe winkelwalhalla van de wereld. De bekendste (en meest extreme) malls zijn de Dubai Mall en The Mall of the Emirates. Dubai Mall is de grootste met zo’n 1.250 winkels verdeeld over vier verdiepingen. En jawel, je kunt er ook schaatsen! Maar het kan gekker: de Mall of the Emirates heeft iets minder winkels, maar staat bekend om de indoor skibaan. Er wordt gezegd dat de prijzen in Dubai lager liggen door het gunstige belastingklimaat. En hoewel ik mijn best heb gedaan, kon ik dat verschil niet ontdekken.

4. Er zijn goede stranden

Dubai heeft meerdere zandstranden en een helder blauwe zee. Bedenk wel dat het ’s zomers echt te heet is om te zonnen. Het zand kan je voeten letterlijk verbranden. Het mooiste strand vond ik Jumeirah Beach, gelegen bij de luxe hotels (Dubai Marina). Naast een prachtig strand, vind je hier The Walk, een voor Arabische begrippen toeristische straat met winkeltjes en restaurants. Wat auto’s betreft een echte boulevard: de meeste luxe sportwagens trekken aan je voorbij. Vooral op donderdag en vrijdag (het Arabische weekend) is het er een drukte van jewelste.

5. Je proeft de Arabische cultuur

Dubai is een van de meest westerse landen in het Midden-Oosten. Er is een soort samensmelting ontstaan van traditionele moslims en westerse culturen. Als vrouw hoef je bijvoorbeeld alleen je knieën en schouders te bedekken om over straat te gaan. Toch is ook de Arabische invloed sterk aanwezig in Dubai. Vooral in de wat oudere wijk Deira voel je dit goed. Bezoek daar eens de Gold Souk of Spice Souk om in de echte Arabische sferen te komen.

Info

FacebooktwitterredditmailFacebooktwitterredditmail

Geschreven door Louise Bekijk alle blogs van deze auteur →

Ik reis graag over de wereld. Genieten van de (vaak) warme klimaten, highlights ontdekken en lekker eten en drinken. Op LFDK.nl lees je mijn belevenissen tijdens rondreizen, zonvakanties en citytrips. Mooie bestemmingen, leuke bezienswaardigheden en fijne hotels en restaurants. Ook ervaringen of verhalen? Reageer op mijn blogs!

Er zijn 2 reacties op deze blog
  1. Lc.stam.om@gmail.com'
    Linnie at 14:55

    Leuke stukjes Louise, vooral Oman en Dubai komt me erg bekend voor 😉
    Wel een kleine opmerking mbt Dubai, december, januari en februari zijn ook perfect voor een bezoekje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *