The Blue Mountains: een must-see in Australië

Ga je naar Australië en kom je in de buurt van Sydney? Maak dan een extra dagje vrij en rijd in anderhalf uur naar het prachtige natuurgebied The Blue Mountains. Dit nationale park ligt ten westen van Sydney en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De kleur en geur van Eucalyptus

In The Blue Mountains staan bijna honderd verschillende soorten Eucalyptusbomen. Vanuit deze bomen stijgt een waas op en daardoor krijgt het gebied een blauwachtige kleur. Vooral vanuit de verschillende lookouts kun je dit haast mythische fenomeen prachtig zien. Eucalyptus heeft ook een hele specifieke geur die mij voor altijd aan Australië en aan The Blue Mountains doet denken. Kortom, alleen al de kleur en de geur van het natuurgebied zijn buitengewoon mooi.

The Blue Mountains, Australië | LFDK.nl

De typische blauwe waas van Eucalyptus

Naas heel veel Eucalyptus vind je watervallen, ravijnen, bossen en regenwouden in The Blue Mountains. Je kunt het park op vele manieren verkennen: wandelend, op de mountainbike, in een kano of zelfs op een paard. Ook abseilen of bergbeklimmen is mogelijk.

Scenic World

Ben je wat minder avontuurlijk van aard? Geen probleem! Laat je rijden door de Scenic Skyway, de Scenic Railway of de  Scenic Cableway. Kijk wel uit als je hoogtevrees hebt, want je hangt op grote hoogte boven diepe ravijnen. Het treintje van de Scenic Railway gaat achteruit de berg op, een hellingspercentage van maar liefst 97 procent.

Je kiest uit drie verschillende tickets in het park. De meest uitgebreide is de Scenic Pass, waarmee je ongelimiteerd van alle gondels, treinen en kabelbanen gebruik kunt maken. Voor volwassenen is de prijs van de Scenic Pass 35 dollar en voor kinderen betaal je 18 dollar.

The Blue Mountains, Australië | LFDK.nl

The Scenic Cableway

The Blue Mountains, Australië | LFDK.nl

The Scenic Railway

The Three Sisters

Een beroemde bezienswaardigheid in The Blue Mountains zijn The Three Sisters, drie scherpe rotsen naast elkaar. Volgens de Aboriginals zijn het drie zussen die door hun vader zijn opgesloten om hen te behoeden voor monsters. Ik geloofde eerder het tweede verhaal van onze gids: The Three Sisters zijn miljoenen jaren geleden ontstaan door erosie van gesteente, net als de rest van de vallei. Het mooiste uitzicht op The Three Sisters heb je vanuit de lookout Echo Point. Van hieruit zie je ook Mount Solitary en het Ruined Castle. Echt Point is bereikbaar via de Scenic Skyway.

The Blue Mountains, Australië | LFDK.nl

The Three Sisters

Mount Solitary, The Blue Mountains, Australië | LFDK.nl

Mount Solitary vanuit Echo Point

Katoomba

Wij boekten vanuit Sydney een dagtour naar The Blue Mountains voor 68 Australische dollar bij Oz Trails. Prima geregeld en een goede gids. Katoomba is echter de meest voor de hand liggende uitvalsbasis. Katoomba is een charmant dorpje aan de rand van The Blue Mountains met diverse accomodaties om de nacht door te brengen. Trek gerust meerdere dagen uit voor The Blue Mountains, het is een zeer uitgestrekt park en activiteiten genoeg!

Info

  • Mijn reistijd: oktober 2012
  • Beste reistijd: oktober t/m april (zomer)
Facebooktwittergoogle_plusredditmailFacebooktwittergoogle_plusredditmail

Geschreven door Louise Bekijk alle blogs van deze auteur →

Ik reis graag over de wereld. Genieten van de (vaak) warme klimaten, highlights ontdekken en lekker eten en drinken. Op LFDK.nl lees je mijn belevenissen tijdens rondreizen, zonvakanties en citytrips. Mooie bestemmingen, leuke bezienswaardigheden en fijne hotels en restaurants. Ook ervaringen of verhalen? Reageer op mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *