Roadtrip van 4.664 kilometer door West-Amerika

De aankomende tijd verschijnen er meerdere blogs over Amerika op LFDK.nl. Deze gaan over mijn 26-daagse roadtrip door West-Amerika die ik in de zomer van 2015 maakte. In dit blog geef ik je als eerste de volledige route van de reis, bestaande uit veertien bestemmingen. Je komt langs geweldige steden, (minstens) vijf nationale parken, de beste stranden en onderweg zijn er talloze bezienswaardigheden, leuke tours en goede restaurants. Hopelijk kan ik jou op ideeën brengen en goede tips meegeven voor een onvergetelijk avontuur.

Een roadtrip van 4.664 kilometer door West-Amerika | LFDK.nl

Route roadtrip West-Amerika (start: Los Angeles)

Los Angeles

Dag 1 t/m 3 | Ik vloog direct met KLM vanuit Amsterdam naar Los Angeles (LAX). Een vliegtijd van rond de tien uur, maar je komt al een uurtje later aan in LA. Extra tijd om deze immense stad met zo’n 17 miljoen inwoners te verkennen. In anderhalve dag verkende ik Pasadena (de wijk van mijn hotel) en deed ik een tour door Hollywood en Beverly Hills. Natuurlijk zag ik het Hollywood-sign, The Walk of Fame, Farmers Market en reed ik over Mulholland Drive.

San Diego > ca. 200 km

Los Angeles, Rodeo Drive | LFDK.nl

Los Angeles, Rodeo Drive (Beverly Hills)

San Diego

Dag 3 t/m 6 | Van tevoren twijfelde ik of drie dagen San Diego niet teveel zou zijn. Integendeel! San Diego is een erg relaxte stad met leuke wijkjes, zoals Old Town, Gaslamp Quarter, Little Italy en La Jolla. Het Balboa Park met meer dan vijftien musea, diverse tuinen en leuke pleintjes en koffietentjes is erg gezellig. Ga ook zeker naar Coronado Island, want daar zijn mooie stranden en natuurlijk het historische Hotel Coronado. Bij La Jolla Cove kun je zeeleeuwen spotten en lekker langs de zee wandelen over de boardwalk. Ook Seaport Village is leuk: lekker eten aan zee, helemaal gaaf bij zonsondergang. Bij mooi weer is een boottocht door de baai van San Diego een aanrader.

Scottsdale > ca. 600 km

San Diego, Balboa Park | LFDK.nl

San Diego, Balboa Park

Scottsdale

Dag 6 t/m 7 Ik overnachtte in Scottsdale om de afstand tussen San Diego en de Grand Canyon te overbruggen. Scottsdale wordt ook wel het Beverly Hills van Phoenix genoemd: veel luxe huizen, hotels, winkelcentra en golfbanen. Bij Scottsdale denk ik vooral aan hitte, het was maar liefst 48 graden Celsius in de stad. En ook al hangen er overal sprinklers, lang buiten lopen was geen optie. De volgende dag dus alweer vroeg op doorreis, weg uit deze zinderende hitte.

Grand Canyon Village > ca. 360 km

Sprinklers in Scottsdale | LFDK.nl

Sprinklers in Scottsdale

Grand Canyon Village

Dag 7 t/m 8 | Het plaatsje Grand Canyon Village bleek een prima uitvalsbasis om de south rim van de Grand Canyon te verkennen. Er zijn verschillende manieren om je in het park te verplaatsen: lopend, met de fiets of met de shuttlebussen die naar alle uitkijkpunten in het park rijden. Sommige delen kun je ook met je eigen auto bereiken, bijvoorbeeld Desert View. Veel routes in het park hebben kleuren, ik heb de rode en de oranje route gevolgd. Soms met de shuttlebus, maar meestal ging ik lopend van het ene uitkijkpunt naar het andere. Je loopt aan de rand van de canyon met geweldige uitzichten, mooie natuur en heel veel eekhoorntjes. Bij Hopi Point zag ik de zonsondergang.

Desert View ligt 40 mile verder dan de busroutes. Je hebt hier een weer een heel ander uitzicht op de Grand Canyon en de Colorado River. Het is een uurtje rijden vanaf Grand Canyon Village, maar dat vond ik absoluut de moeite waard.

Page > ca. 210 km

Grand Canyon, Maricopa Point | LFDK.nl

Grand Canyon (south rim), Maricopa Point

Page

Dag 8 t/m 9 | Page is een wat kleiner arbeidersplaatsje bij Lake Powell dat op zichzelf niet zo bijzonder is. Ik gebruikte Page als overbrugging tussen Grand Canyon Village en Bryce Canyon (Tropic). Page heeft wel een aantal bijzondere bezienswaardigheden, waaronder Antelope Canyon, Glen Canyon Dam en The Horseshoe Bend. Deze laatste is een grote rots in de woestijn waar de Colorado als een hoefijzer omheen buigt.

Tropic > ca. 250 km

Page, Horseshoe Bend | LFDK.nl

Page, Horseshoe Bend

Tropic (Bryce Canyon)

Dag 9 t/m 10 | Het plaatsje Tropic bestaat uit ongeveer één straat en was mijn uitvalsbasis voor Bryce Canyon. Na Grand Canyon verwachte ik dat Bryce Canyon ging tegenvallen. Ook bij aankomst in het park kon ik mij nog niet voorstellen dat Bryce indruk zou gaan maken. Maar wat een mooi park! Bryce Canyon is erg afwisselend: prachtige rotsen in rode en witte tinten, bosgebied en woestijnachtige delen.

Het uitkijkpunt Bryce Point is mijn absolute favoriet. Je hebt geweldig uitzicht op het amfitheater met de vele hoodoos, dit zijn broze, pilaarvormige rotsen. De zonsondergang bij Sunset Point was minder spectaculair dan de zonsondergang in Grand Canyon. De zon is namelijk achter je, voor je zie je ‘alleen’ het lichtspel. De volgende dag liep ik een combinatie van de Navajo Trail en de Queens Trail. Over slingerende paadjes loop je eerst helemaal naar beneden en daarna weer omhoog.

Springdale > ca. 145 km


Bryce Point, Bryce Canyon

Springdale (Zion)

Dag 10 t/m 12 | En van Bryce Canyon op naar het volgende nationale park: Zion. Vanuit Springdale is het maar een paar kilometer naar de ingang van Zion. Ik heb Zion vooral op de fiets verkend. Ik zag alle punten op de hoofdroute, tot aan de Temple of Sinawava. Onderweg Angels Landing gelopen, een stijl en behoorlijk zwaar pad omhoog. Aan het einde van Angels Landing geniet je van een schitterend uitzicht over Zion. Ook liep ik de Riverside Walk, een mooie hike langs de Virgin River met aan het einde The Narrows.

Las Vegas > ca. 265 km

Zion National Park, Angels Landing | LFDK.nl

Zion National Park, Angels Landing

Las Vegas

Dag 12 t/m 14 | Tijd voor Sin City, oftewel Las Vegas. Wat een gekkenhuis. Altijd en overal entertainment in een drukke chaos en een hete zon. Las Vegas is zo anders dan andere steden, dat is alleen al een goede reden om de stad gezien te hebben. Kijk je ogen uit bij The Strip, Freemont Street, Bellagio Fountains, Mirage Volcano of de grandioze hotels met shows, luxe winkels, restaurants en casino’s. Las Vegas beschikt ook over twee Premium Outlets, een aan de noordkant (outdoor) en een aan de zuidkant (indoor) van de stad.

Mammoth Lakes > ca. 500 km

Las Vegas, The Strip | LFDK.nl

Las Vegas, The Strip

Mammoth Lakes

Dag 14 t/m 15 | Mammoth Lakes na Las Vegas, een groter verschil tussen steden bestaat haast niet. Mammoth Lakes is een plaatsje dat vooral in de winter veel sneeuwsporters aantrekt. In de zomer zijn de meren de grote publiekstrekker. Voor mij was Mammoth Lakes slechts een overbrugging tussen Las Vegas en Yosemite, maar het plaatsje verraste mij positief. Zo liep ik de Crystal Lake Trail, best een pittige wandeling met mooie uitzichten over Lake George, Lake Mary en Crystal Lake. Onderweg wel even uitkijken voor beren.

El Portal > ca. 175 km

Mammoth Lakes, Crystal Lake Trail | LFDK.nl

Mammoth Lakes, Crystal Lake Trail

El Portal (Yosemite)

Dag 15 t/m 17 | De route naar El Portal ging over de Tioga Pass, dwars door Yosemite National Park via de oostelijke ingang. Als je via de Tioga Pass reist, zie je meteen al een groot deel van het park. In de winter is de pas meestal gesloten wegens sneeuwval. Yosemite Park is ontzettend groot, je kunt er makkelijk een week besteden en steeds weer nieuwe dingen zien. Ik ging als eerste met de auto naar Glacier Point, een uitkijkpunt over Yosemite Valley, Yosemite Falls en Half Dome. Ook liep ik de Mist Trail, een mooie hike die naar het topje van de Vernal Falls en Nevada Falls loopt.

San Francisco > ca. 305 km

Yosemite National Park, Mist Trail | LFDK.nl

Yosemite National Park, Mist Trail

San Francisco

Dag 17 t/m 21 San Francisco was absoluut een van de hoogtepunten van mijn reis. Wat een relaxte en gezellige stad, qua sfeer vergelijkbaar met San Diego. Het is erg leuk om over de Golden Gate Bridge naar Sausalito te fietsen. Andere hotspots zijn Fisherman’s Wharf, Pier 39, China Town, Union Square, Market Street, Lombard Street, Coit Tower, AT&T Stadium en natuurlijk Alcatraz. In Little Italy (North Beach) vind je fijne restaurantjes voor lunch of diner.

San Diego > ca. 195 km

San Francisco | LFDK.nl

San Francisco vanuit het Ina Coolbrith Park

Monterey

Dag 21 t/m 22 | Vanuit San Francisco kun je via de Highway 1 naar Monterey. Deze snelweg loopt helemaal langs de kust naar Los Angeles. Een route met schitterende uitzichten over rotsen en zee. In Monterey zie je veel zeeleeuwen, zeehonden en zeevogels. Bij Fishermans’s Wharf en op de pier, maar vooral langs de Coastal Recreation Trail. Cannery Row is een gezellig straatje met hotels, winkels, cafés en restaurants.

Pismo Beach > ca. 250 km

Monterey | LFDK.nl

Monterey, Coastal Recreation Trail

Pismo Beach

Dag 22 t/m 23 | Tussen Monterey en Pismo Beach is veel te beleven. De 17-mile Drive is een rondrit door Monterey, Pacific Grove en Pebble Beach die langs mooie uitkijkpunten voert. Ook het nabijgelegen Carmel is leuk. Een sfeervol en artistiek dorp met veel galerieën en romantische huisjes. Op de Highway 1 tussen Monterey en Pismo Beach kom je langs San Simeon, in dit plaatsje staat Hearst Castle. Er zijn diverse tours door de kamers en de tuinen van dit mega grote kasteel. In Pismo Beach zag ik alleen de pier en het strand.

Santa Monica > ca. 280 km

Hearst Castle | LFDK.nl

Hearst Castle, San Simeon

Santa Monica

Dag 23 t/m 26 | Op naar het slotstuk van de reis, Santa Monica. Natuurlijk stop je eerst nog even in het mondaine Santa Barbara. De Europees aandoende winkelstraat State Street heeft leuke winkels en restaurants. En natuurlijk heeft Santa Barbara ook een pier, deze is iets chiquer dan in andere kustplaatsen. Op de pier van Santa Monica staat het vroegere eindpunt van Route 66. In Santa Monica kun je verder vooral erg goed van het strandleven genieten. Ga in ieder geval via de beroemde boardwalk naar Venice Beach en Muscle Beach. Vanuit Santa Monica heb ik nog een wedstrijd van de LA Dodgers in Los Angeles bezocht.

Venice Beach | LFDK.nl

Venice Beach

Tot slot

Veel mensen vragen mij naar het hoogtepunt van de reis. Een vraag die ik niet kan beantwoorden. Het spektakel in Las Vegas heeft indruk gemaakt, maar een volledig andere soort indruk dan bijvoorbeeld de grootsheid van de Grand Canyon of het relaxte leven in Santa Monica. De reis in zijn geheel was fantastisch, een hoogtepunt op zich.

Heb jij aanvullingen op deze roadtrip door West-Amerika? Je reactie is van harte welkom!

Facebooktwittergoogle_plusredditmailFacebooktwittergoogle_plusredditmail

Geschreven door Louise Bekijk alle blogs van deze auteur →

Ik reis graag over de wereld. Genieten van de (vaak) warme klimaten, highlights ontdekken en lekker eten en drinken. Op LFDK.nl lees je mijn belevenissen tijdens rondreizen, zonvakanties en citytrips. Mooie bestemmingen, leuke bezienswaardigheden en fijne hotels en restaurants. Ook ervaringen of verhalen? Reageer op mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *