Recept | Zelf guacamole maken

Tijdens mijn vakantie in Mexico ben ik eraan verslaafd geraakt: guacamole. Een lekkere én gezonde snack. Guacamole kan op brood, op een toastje, of gebruik het als dip voor groente of tacochips. Je kunt dus volop variëren met guacamole en het is ook nog eens hartstikke gezond. Bovendien is zelf guacamole maken erg makkelijk.

Avocado | Zelf guacemole makenRode ui | Zelf guacemole makenTomaten | Zelf guacemole maken Jalapeño | Zelf guacemole makenLimoen | Zelf guacemole makenKnoflook | Zelf guacemole makenKoriander | Zelf guacemole maken

 

 

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 Jalepeño peper
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes koriander

Aan de slag

  1. Ontvel de avocado’s, haal de pit er uit en snij in kleine stukjes
  2. Snijd de tomaat, ui, peper en knoflook in snippers en meng dit met de avocado
  3. Pers de limoen boven het mengsel uit
  4. Hak de koriander
  5. Meng het grootste deel van de koriander door het mengsel
  6. Garneer de guacamole met het overgebleven deel van de koriander

Guacamole bewaren

Wil je de zelf gemaakte guacamole bewaren? Doe de guacamole in een schaaltje en giet er een laagje koud water overheen. Je kunt de guacamole nu minimaal een dag in de koelkast bewaren.

Facebooktwittergoogle_plusredditmailFacebooktwittergoogle_plusredditmail

Geschreven door Louise Bekijk alle blogs van deze auteur →

Ik reis graag over de wereld. Genieten van de (vaak) warme klimaten, highlights ontdekken en lekker eten en drinken. Op LFDK.nl lees je mijn belevenissen tijdens rondreizen, zonvakanties en citytrips. Mooie bestemmingen, leuke bezienswaardigheden en fijne hotels en restaurants. Ook ervaringen of verhalen? Reageer op mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *