Recept | Bananenbrood

Recept | Bananenbrood

Zowel in Australië als in Amerika zie je het vaak in de vitrines liggen: bananenbrood. Laat je niet in verwarring brengen door de naam, want bananenbrood is meer cake dan brood. Dit recept is voor de echte zoete variant van bananenbrood, gemaakt met suiker en bloem. Een originele traktatie of lekker tussendoortje. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g bloem
  • 1 tl baksoda
  • 3 rijpe bananen, gepureerd
  • 2 eieren
  • 4 el water
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl bakpoeder

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Beleg een cakevorm met bakpapier of vet de vorm in met olie of boter
  3. Klop de suiker en boter zacht en romig
  4. Klop de eieren en voeg deze samen met het water en de bananenpuree toe aan het botermengsel
  5. Alles goed vermengen
  6. Klop de bloem, baksoda, bakpoeder en het zout er vlug doorheen, totdat het beslag net vochtig is
  7. Bak het bananenbrood ongeveer 50 tot 60 minuten tot de bovenkant stevig aanvoelt en het brood goudbruin van kleur is (baktijd is afhankelijk van cakevorm en soort oven)
  8. Laat het bananenbrood 10 minuten rusten en haal het brood daarna uit de vorm om volledig af te laten koelen

Varianten

Je kunt eindeloos variëren met bananenbrood. Voor een gezondere variant vervang je de bloem door volkorenmeel of amandelmeel en de suiker door rietsuiker. Je krijgt een wat rijker bananenbrood door pecannoten, walnoten of gedroogd fruit toe te voegen. Ook kun je extra kruiden gebruiken, denk aan kaneel, vanille of koekkruiden.

facebooktwittergoogle_plusredditmailfacebooktwittergoogle_plusredditmail

Geschreven door Louise Bekijk alle blogs van deze auteur →

Ik reis graag over de wereld. Genieten van de (vaak) warme klimaten, highlights ontdekken en lekker eten en drinken. Op LFDK.nl lees je mijn belevenissen tijdens rondreizen, zonvakanties en citytrips. Mooie bestemmingen, leuke bezienswaardigheden en fijne hotels en restaurants. Ook ervaringen of verhalen? Reageer op mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *