Fietsen op Isla Mujeres in Mexico

Fietsen op Isla Mujeres in Mexico

Cancún heeft prachtige stranden, grote shoppingmalls en goede restaurants. Fijne elementen voor een geslaagde vakantie, maar de stad heeft ook mindere aspecten. Het is massaal en het ontbreekt op veel plekken aan sfeer. Zo bestaat de Hotelzone van Cancún enkel uit een saaie, lange weg met een oneindige rits hotelketens. Toch hoef je niet ver te reizen voor een beetje Mexicaanse gemoedelijkheid. Ga daarvoor naar het eiland Isla Mujeres, net uit de kust van Cancún.

Ultramar

Vanuit Cancún varen er vanuit meerdere plekken veerboten naar het eiland. Als je in de Hotelzone verblijft is een vertrek vanuit Playa Tortugas het handigst. De grootste aanbieder van veerdiensten is Ultramar, herkenbaar aan de blauwgele boten. Een retourtje kostte in 2014 zo’n 9 euro. Je vaart in 20 minuten naar Isla Mujeres, in mijn geval onder het ‘genot’ van een vrolijke Mexicaanse muzikant die daarna net zo vrolijk met z’n geldbakje langs kwam wapperen.

Golfkarretjes

Als je op het eiland van de boot stapt valt één ding meteen op: de vele golfkarretjes met toeristen. Zo’n golfkarretje is een populair vervoermiddel om Isla Mujeres in te verkennen. Toch heb ik een veel betere tip: huur een fiets en je ziet veel meer van het eiland. Het is even zoeken naar een goede fietsverhuur tussen de vele scooter- en golfkarverhuurders, maar absoluut de moeite waard. In de straat waar je de veerboot uit stapt vind je in ieder geval één verhuurder. De eigenaar was ietwat dubieus (lees: stoned), maar de prijs voor het huren van twee fietsen was oké: 20 euro voor een dag.

Playa Norte

Wij hebben voornamelijk de kustlijn gevolgd. Vanuit het centrum (daar ben je meteen als je de boot afstapt) zijn we eerst naar Playa Norte in het westen gefietst. Dit strand staat bekend als het mooiste van Isla Mujeres en het was dan ook echt idyllisch. Hagelwit strand, diepblauw water en gezellige barretjes voor een ijskoude Corona. Daarna zijn we via de oostkust naar het zuidelijkste puntje van het eiland gefietst. Je fietst naast de zee en de rotsen langs kleine, soms vervallen huisjes. Af en toe moet je even afstappen als het fietspad onderbroken wordt door rotspartijen of andere obstakels. Echt heel bijzonder.

Prachtig uitzicht

Bij de Cliff of the dawn heb je werkelijk een fantastisch uitzicht. Vlakbij zit het restaurant Punta Sur met een beeldentuin en vanaf het terras wederom een prachtig uitzicht over de zee en Cancún. De terugweg naar de haven is iets minder spectaculair, maar hier zie je wel iets meer van het echte leven op het eiland. Denk aan de typische kleurrijke huizen en locals die op straat en in de tuinen met elkaar chillen.

Kortom, vergeet de golfkarretjes en geniet op de fiets van de relaxte Mexicaanse sfeer. Je kijkt je ogen uit op het gemoedelijke Isla Mujeres.

Facebooktwittergoogle_plusredditmailFacebooktwittergoogle_plusredditmail

Geschreven door Louise Bekijk alle blogs van deze auteur →

Ik reis graag over de wereld. Genieten van de (vaak) warme klimaten, highlights ontdekken en lekker eten en drinken. Op LFDK.nl lees je mijn belevenissen tijdens rondreizen, zonvakanties en citytrips. Mooie bestemmingen, leuke bezienswaardigheden en fijne hotels en restaurants. Ook ervaringen of verhalen? Reageer op mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *